duminică, 29 noiembrie 2009

Bute for president!!

Antescriptum: Ce Băsescu Trăienuţ, ce Mirciulică Gioană? Eu aş vota cu "Lucien" Bute, un român adevărat, care chiar a făcut români fericiţi de-al lungul timpului. Cu Bute preşedinte, ai avea siguranţă că politicienii ce nu îşi vor face treaba, şi-o vor lua la ficat.
Băiatul modest din Pechia a ajuns „on top at the wold”. În România nu a avut şanse să facă performanţă astfel că a ales drumul deschis de Doroftei în Canada, box profesionist la Montreal. După ani buni de muncă grea, Bute a câştigat titlul mondial. Şi l-a apărat deja cu succes de 4 ori şi are un palmares de invidiat, 25 de victorii din tot atâtea posibile, 20 prin KO. Probabil meciul cu Andrade a fost cel mai greu. Asta şi pentru că în urmă cu 13 luni mexicanul i-a provocat unele probleme românului. Dar moldoveanul nostru a fost mai pregătit ca niciodată, şi deşi pleca oarecum cu şansa a doua, a trecut şi peste cuvintele antrenorului adversarului (vreau ca Andrade să-l facă să sufere pe Bute, să-l rănească şi să-l lase lat pentru ce s-a întâmplat la ultimul meci) şi a făcut exact contrariu. L-a desfiinţat pe mexican în repriza a 4-a, cu toate că Librado nu a luat în viaţa lui un KO... A fost un upercut de stânga la bărbie, mexicanul a supravieţuit, dar a mai venit o lovitură la ficat, şi game over... Românul din Pechea rămâne campion mondial şi sub privirile admirative ale lui Lenox Lewis. Românul din Pechea a strâns la Quebec o sală plină de 16.000 de locuri în care toţi i-au cântat numele. Românul din Pechea a făcut două ţări mândre după acest meci, Canada, unde este un idol şi România, unde din păcate este doar idol în devenire.
PS: Nu am dormit topată noaptea, aşa de nerăbdător am fost să văd meciul. Am avut emoţii mari, credeam că va fi un meci lung şi foarte dificil pentru român. Din fericire s-a terminat foarte repede şi România a mai avut o satisfacţie, doar sportivă că doar aici stăm bine.
Repriza a 4-a, aici: http://www.tvr.ro/articol.php?id=73223&c=726

Niciun comentariu: