luni, 6 octombrie 2008

Magazionerul fluieraş


Arbitrii sunt o categorie aparte de oameni. Mulţi dintrei ei au mai multe feţe... Nu vreau să generalizez, mulţi sunt super de treabă şi corecţi, am şi prieteni, dar majoritatea sunt nişte şmecheri, care îşi dau o importanţă deosebită, chiar dacă unii dintre ei nu au terminat nici 8 clase. (Te rup în deplasare sunt umili la tine acasă, este un motto care li se potriveşte multora). Un arbitru care poate intra la această categorie, fluieră la campionatul de minifotbal a lui Lajos... Costică Dobrişan, că despre el este vorba, este exemplul unui arbitru care nu a reuşit în viaţa sportivă. Nici nu avea cum, la cât de penibil fluieră. De profesie magazioner - e viaţa lui acolo în magazie, cu echipamentele curat/murdare şi cu pantofii aşişderea - Costică e de enşpe ani în fotbal, mai precis în arbitraj... Dar degeaba pentră că nu şi-a depăşit niciodată condiţia de magazioner. A picat examenele de promovare în Divizia C, pentru că nu a fost bun la proba scrisă... E normal, nu? Apoi a încercat să se împrietenească cu cei care făceau mai demult delegările prin judeţ. A reuşit la început, şi aşa a început să bată în fiecare week-end coclaurile din Timiş... Atât că, în afara judeţului nu avea voie, nu era mandatat, nu avea valoare... De multe ori nu mai a fost susţinut în încercările sale de a face legea pe teren, de prietenii lui din comisii care şi-au dat seama cu cine au de lucru, şi a fost oprit de la delegări, pentru că făcea meciurile praf. Cu timpul a învăţat să fie jmeker, dar degeaba. Le permitea celor cu gura mare să facă orice pe teren, că de, aşa-i moda, iar amatorilor le arăta cine e şeful! Aşa face şi la campionatul lui Lajoş. Îşi bate joc de echipe, şi mai primeşte şi bani. Bine, nu foarte mulţi, pentru că un simplu magazioner, obişnuit cu mirosul specific al vieţii lui (panataloni rupţi, ciorapi murdari, chiloţi etc), nu poate să se îmbogăţească fluierând pe aici şi colo! Chiar dacă încearcă.

Aş avea o sugestie pentru marele magazioner fluieraş... Să se lase de arbitraj (ai şi o vârstă bătrâne, lasă-i pe tineri să se afirme) şi să se ocupe doar de treburile unei magazii. Că e nevoie de el acolo!!


Postarea aceasta se poate citi şi ca un pamflet :)

11 comentarii:

Anonim spunea...

il stiu pe arbitru. e varzaaaaa. bine ca cineva sa gasit sa spuna lucruri din astea despre minuatul de fluieras...

Anonim spunea...

Sunt multi la fel! Tibi, ia masuri, fa ceva!

Bogdan Lungu spunea...

mda...ofuscari pe tema arbitrilor sunt pretutindeni, poate ca domnul de tine amintit este mai special nu cotest dar pentru mine aceasta ramura a muncii este cea mai curveasca. Spuneai ca a invatat la un moment dat sa se dea pe langa cei mari, influenti...pentru asta nu trebuie sa te duca prea mult capul iar pentru Arbitrajul Romanesc e definitie de baza ori ai influenta ori nu existi, nu cred ca ma poate contrazice cineva. Maniera de arbitraj chiar nu conteaza ci doar pe cine ai in spate...

Bogdan Lungu spunea...

ah...am vorbit prea la general...domnul, nu-l stiu, dar daca arbitreaza la Lajos prefer sa nu comentez, la varsta lui trebuia sa fie ori in liga 1 ori sa se lase pentru a face loc celor tineri!

Anonim spunea...

mah. De marele fotbalist Cristi Ionescu nu bagi nimik? Nu de alta, dar pe la tiunereti era meseriash, iar amu la batranete rupe picioare la acelasi campionat

Anonim spunea...

Eu il stiu de mult pe Nea Costel. Ca om, cu mine cel putin, a fost intotdeauna super ok. Ca arbitru, nu comentez. Si fara sa fiu rau, nu prea trec trei etape fara sa comentati de vreun arbitru sau de adversari... Oricum... Bafta!

Caius I. Seracin spunea...

Un alt mare comentariu despre campionatul de minifotbal.

http://caiusgashp.blogspot.com/2008/10/lasati-campionatul-de-minifotbal-celor.html

Anonim spunea...

arbitrii astea sunt niste curve...."sunt multi la fel"....sper sa se faca o data o lege..(sa fie meciurile corecte,fara sa se mai fure)trebuie luate niste masuri,nu se mai poate asa ceva.

Anonim spunea...

il stiu pe dobrisan. e un bou... crede ca le stie pe toate, dar cu tipa unu la el, cum se face mic... bine, cu copiii are curaj, dar cu fotbalistii nu are nicio treaba!!!

Anonim spunea...

vad ca de fluieras va luati toti, dar de smecherii de la firma de paza - e prea mult spus oameni de ordine - nu spune nimeni mai nimic.
cred ca problema ar trebui mutata putin si in terenul baietilor ce se pretind mari smecheri. cred ca astia ar trebui putin eliminati din competitie. daca e competitie. daca nu, sa apelam la smecheri adevarati - stiu ca sunt cativa dintre ei care joaca in campionat - si atunci sa vedem cat de pe treaba lor sunt parlitii astia care s-au dat la voi.
cat despre fluierasul magazioner sa speram ca nu va ajunge la gesturi necugetate gen colteascu. e si el lume. sa nu uitati.

Anonim spunea...

MUIE MAGAZIONERU FLUIERAS,ESTI DE KAKAT.DUTE LA MORGA CA ACOLO ESTI BUN:))